In 2011 naast IWCW dirigenten weekend nu ook een componisten weekend

Dirigenten  IWCW-conductors

In het bestaande aanbod aan workshops voor dirigenten is veel te vinden.

Toch heeft Wolbert Baars met zijn ‘International Windband Conductors Weekend’ (kortweg IWCW-conductors) iets nieuws neergezet. De tweede editie van het IWCW-conductors zal zijn van 19 t/m 21 augustus 2011. Daarsnaast zal er van 25 t/m 28 aug. 2011 het eerste IWCW-composers plaatsvinden.

Een rode draad door het IWCW concept is de interactie tussen de deelnemers.

En daarmee is meteen ook het grote verschil met vele andere workshops duidelijk, er wordt niet alleen informatie aangeboden, er is ook ruimschoots gelegenheid om die uit te wisselen en zelf een inbreng in het programma aan te dragen.

“Het eerste IWCW-conductors weekend was een succes”, aldus de organisator.“ Er waren dirigenten uit verschillende landen met zeer diverse achtergronden”. De bijdrage van componist Rolf Rudin (waarbij de gelegenheid was om direct in gesprek te komen en in zijn aanwezigheid aan een van zijn composities te werken met een orkest) en de voordracht van de italiaanse dirigente Cäcilia Perkmann over Südtirol, noord-Italië en het harmonieorkest waren bijzonder interessant. Daarnaast was er de gelegenheid voor de dirigenten om over hun eigen specialisme te vertellen. Zo vertelde Richard Zoer (dirigent en docent aan de rockacademie in Tilburg) over lichte muziek en zijn interpretatie; een voor veel dirigenten geheel nieuwe invalshoek.

IWCW-conductors 2011: Blaasmuziek in oosteuropa. Dit jaar komt Janis Purins, voorzitter van de Letse Symphonische Blaasmuziek Bond, een expert op dit vakgebied. Daarnaast zal er wederom een orkest aanwezig zijn. Ook zullen er diverse discussie rondom verschillende andere thema’s gevoerd worden. Eigen inbreng van deelnemers wordt bijzonder op prijs gesteld.

Componisten  IWCW-composers

Het eerste IWCW-composers is met name gericht op componisten (of compositiestudenten) die nog niet bekent zijn met het blaasorkest (Harmonie, Fanfare, Brassband en Blazers-ensemble). Van verleden tot heden en van theorie tot praktijk worden alle in’s-And-out’s behandelt. Rolf Rudin komt als componist die ervaring heeft binnen deze sector. Met diverse orkesten zullen we praktisch te werk gaan o.a. met behulp van repertoire voorbeelden.

IWCW: meerdere dagen met collega’s het vak en haar mogelijkheden bespreken, ervaringen uitwisselen en internationale contacten opbouwen!!!

IWCW-conductors: 19 aug. t/m 21 aug. 2011 www.kulturhauswissel.de/conductors.htm

IWCW-composers: 25 aug. t/m 28 aug. 2011 www.kulturhauswissel.de/composers.htm

Waar: Kulturhaus Wissel

Emmericher Straße 6, 47546 Kalkar-Wissel Duitsland 0049-160 9679 8053

Uw gastheer:

Wolbert Baars, dirigent & initiatiefnemer IWCW.

Meld u nu aan via info@kulturhauswissel.de

Ook andere geïnteresseerden zijn natuurlijk van harte welkom!!