Volksmuziek, folk en wereldmuziek zijn muziekgenres waarin de muzikant zelf kan bedenken hoe hij de muziek wil spelen. Hiervoor is het op gehoor leren spelen is heel belangrijk, maar ook enige kennis van theorie en basisregels voor improviseren zijn noodzakelijk. Hier wordt in de workshops aandacht aan besteed, zodat iedereen op muzikale en creatieve wijze leert spelen. In de huidige folkscene in West/ Europa wordt er zelfs veel nieuwe traditionele muziek geschreven en worden er allerlei muziekgenres en - stijlen met elkaar gecombineerd.

De Herfstweek biedt een heel breed programma aan met vertrouwde muziekstijlen, maar ook nieuwe als folkrock, balfolk(bigband), Transylvaanse muziek en Zuid-Amerikaanse muziekstijlen.

Folk is in! Diverse jonge bands als Mumford & Sons, Old Crow Medicine Show, Lumineers en Of Monsters and Men zijn razend populair. De Herfstweek biedt maar liefst 4 workshops aan die te scharen zijn onder het thema folk, folkrock, folkpop. Elementen als mooie sterke melodieen, feel good music, meezingen en folk instrumentarium worden gemengd met de sfeer van de moderne festivals en de trend om meer eigen muziek te schrijven!!

Tijdens de Herfstweek volg je ‘s ochtends de workshop waar je voor bent ingeschreven en ’s middags zijn er keuze workshops en is er vrije tijd om zelf in te vullen. 's Avonds is er een wisselend programma met concerten, open podium, sessies of een dansavond (folkbal).

De Herfstweek wordt gehouden van zondagavond 20 oktober t/m zaterdagochtend 26 oktober 2013. De lessen en ook het verblijf vinden plaats in drie sterren accomodatie Conferentiecentrum YMCA De Glind, in De Glind. Deelname aan de Herfstweek kost tot 21 jaar € 373,50 en € 415,00 voor volwassenen.

Meer informatie kunt je lezen op de website van Stichting Volksmuziek Nederland www.volksmuziek.nl / Herfstweek XXL.