Tijdens het zang en muziek workshopweekend Venster op het Oosten geeft Joris van Beek een weekendworkshop waarin hij je leert om te improviseren en componeren in de klezmer en balkantraditie.

Altijd al willen improviseren of componeren, maar geen idee hebben hoe? Of het gevoel hebben dat dat niet voor jou is weggelegd, omdat het moeilijk zou zijn of omdat je niet geboren bent in de Klezmer- of Balkantraditie? Veel mensen denken vaak onterecht dat ze niet zouden kunnen improviseren of componeren. In deze workshop ontdek je dat er meer muziek in je zit dan je misschien tot nu toe gedacht had. Improviseren = componeren! Door middel van een aantal improvisatietechnieken en -oefeningen werken we dit weekend stapsgewijs toe naar een gecomponeerd concert dat uit improvisatie is ontstaan. Van blad kunnen spelen of direct op gehoor is een pré!

Het weekend vindt plaatst van vrijdagavond 13 t/m zondagmiddag 15 september 2013 en wordt gehouden in Conferentiecentrum YMCA De Glind, Postweg 65, 3794 MK De Glind en kost € 187,50 (lesgeld en volpension). Inschrijven voor deze workshop kan via de website van Stichting Volksmuziek Nederland / Improviseren = Componeren